Monday, January 14, 2013

Birthday Zharfan Aqil

Birthday sebenarnya sudah lama..tapi baru saja dapat upload gambarnya. Majlis kecil saja dan simple. Cuma, mahu masukan dalam blog ini disebabkan ada selit sedikit bunga cantik ni...Bagi saya memang bunga ini cantik walaupun tiruan.


masih belum masukkan 'jajan2' lagi..pinggan kosong.



Inila bunganya...suuuka sangat...ntah kenapa..tapi sebab pada pandangan mata sendiri cantik sebenarnya..oh ya..ni bukan pasu..Hehehe...tapi cover lampu...atas n bawah berlubang..Untuk menjadikanya mcm pasu, cover pakai kertas putih dan tampal dengan gam atas dan bawah dengan baki2 riben yang ada...supaya nampak ada seri jer sikit...kalau untuk besday girl ni sure nya semuanys colour pink...



ini pula burung kecil..untuk zharfan...sebabnya...rumah ni selalu dikunjungi burung...masuk dalam rumah..Dalam bilik air..bertenggek di atas lampu2...diorang buat jadi tempat tidur pulak bila malam..Nanti gambar burung tu yang tidur kat wayar lampu akan upload nanti ya!



Haaa...tu dia...susah payah xde kertas keras untuk mama buatkan khas untuk zharfan...last2 cari kotak tropical herbs ni...nasibla selalu simpan kotak2 cantik..Kalau papanya selalu cakap "buat apa ni simpan kotak2 kosong...buang ajer ler"...dia tak tahu, semua bahan terbuang jgn dibuang,...boleh recycle balik kan? berguna pun..

Haa..yang ni pulak bukan projek besday...Tapi projek kolam kecil..suka sangat2 baca buku,blog...atau search tentang DIY...So....sekarang...buat sendiri lor...ya...you can do it....walaupun selalunya kat negara kita ni..benda2 berkaitan simen ni pasti dikaitkan dengan orang indonesia kan? kerja2 kasar la katakan...tapi jangan tak percaya...Perempuan pun boleh buat tauu....




yang atas tadi proses membuat tapak...yang ini membina tembok kolam...dinding dari batu2..kolam ni kecil saja...dan boleh dialih2 kan..Untuk luar rumah saja...


Tadaa...dah siap...opsss...belum sepenuhnya lg...nanti, bila ada air terjunya, bersama ikan2 kecil berenang2...akan di upload kemudian ya...tunggu...sebab love english deco ada banyak lagi nak share tentang DIY ni tau!


 Salam Sayang,
Love English Deco.






1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)