Tuesday, March 8, 2011

Sesuatu Yang Baru

Sejak dua minggu yang lepas..ada dua perabot dari KK Home Deco yang memenuhi ruang tamu di rumah.....cuma sekadar untuk melengkapi suasana agar kelihatan lebih terisi....Terisi dengan kelengkapan English deco....Amat2 sukakannya.....Love...English Deco...



Sebenarnya cintakan suasana perhiasan rumah ala english ini bukan disebabkan dekorasi ini banyak dijual di pasaran negara kita...tetapi sejak di bangku sekolah lagi memang sukakan perhiasan seperti ini....Pada tahun awal 90-an...kisah2 Beverly Hill 90210....rumah-rumah dan bilik tidur mereka dalam siri ini menjadi IMPIAN sehingga ke hari ini....Setiap kali menonton siri itu....akan Saya hafal setiap sudut dapur...tangganya...di mana ruang tamu dan ruang makannya....siap dilukis pada satu buku khas....tapi....bila dicari kembali buku tu selepas study....kecewa...sedih sungguh sebab telah hilang....mungkin dibuang kerana banyak buku2 basah akibat rumah di kampung selalu banjir....huhuhuhuhukkkkk.....

Malah amat berminat dan telah tertanam dalam hati akan aku hiaskan bilik sendiri dan bilik anak2 suatu hari nanti seperti rumah mereka....Tapi...masih belum tercapai....maksudnya...suatu hari nanti Saya mahukan satu rumah yang berada di halaman yang luas.....dan ada bungaan renek di kaki tangga....nanti Saya akan Post satu bentuk rumah yang menjadi Idaman.....kat Malaysia takde bentuk macam tu....

Satu lagi yang baru di rumah..hehehe..Permata hati yang ketiga....Zahira Damia Sofia..
Asalnya scan doktor confirm cakap baby boy...siap tunjukkan batunya...jadi kita memang pastila baby boy...shopping la baju2 boy....tapi...tanggal 28 Feb 2011....pukul 5 petang lahirnya baby girl?...Hahahaha..hati gembira sebenarnya...sebab masa memilih baju..alangkah bestnya kalau perempuan..byk pilihan baju..skirt cantik2....Tapi...nama boy dah ada...nama girl takdak lagi....cari punya cari....ok...Damia Sofia.....Damia suka sebab membawa maksud Bijaksana....Sofia pula menawan....memang simpan nama nan satu ni sebab minat giler ngan Sofia Jane...hehehe...masa kat bangku sekolah la...untuk nama Family Syarat mesti ada 'Z' di depan...Diambil Zahira sempena nama depan....Jadila Zahira Damia Sofia....
Kakak Batrisyia yang pakaikan topi ni....
Seharian bermain...dia tertidur disebelah adik baru...
Tengok...pakaikan lagi....pandai pulak tu....dia tak suka melaram.....kalau nak ikatkan rambut...asyik mintakan buka ajer...last2 potong jer rambut pendek..
Damia Sofia bersama abang dan kakaknya....aik?Kak Long isap jari pulak?


2 comments:

no need to reveal said...

boleh tak nak tanya berapa harga almari hiasan tu?

UmieZiee said...

singgah sini
cantik almari
follow awk

jemput ke blog yer

http://zai-mamazieeyahoocom.blogspot.com/