Friday, June 7, 2013

Taman

Taman yang belum siap lagi. Maklumla, segala2nya buat sendiri..kononnya nak DIY....gara2 minat sangat barang2 terbuang dan dibuang orang...taman pulak idea berkonsepkan enggeris..


Post Sementara

Salam semua..fuhh...sibuk sikit sekarang..cuma nak selamatkan hp..Dari memory full...sementara blog ni belum lagi ada post baru...mahu masukkan gambar ajer dulu..lain masa nanti kita bercerita pula ok..


sementara

Tak sempat nak bercerita panjang2..hanya gambar buat sementara waktu ini..

Monday, January 14, 2013

Birthday Zharfan Aqil

Birthday sebenarnya sudah lama..tapi baru saja dapat upload gambarnya. Majlis kecil saja dan simple. Cuma, mahu masukan dalam blog ini disebabkan ada selit sedikit bunga cantik ni...Bagi saya memang bunga ini cantik walaupun tiruan.


masih belum masukkan 'jajan2' lagi..pinggan kosong.



Inila bunganya...suuuka sangat...ntah kenapa..tapi sebab pada pandangan mata sendiri cantik sebenarnya..oh ya..ni bukan pasu..Hehehe...tapi cover lampu...atas n bawah berlubang..Untuk menjadikanya mcm pasu, cover pakai kertas putih dan tampal dengan gam atas dan bawah dengan baki2 riben yang ada...supaya nampak ada seri jer sikit...kalau untuk besday girl ni sure nya semuanys colour pink...



ini pula burung kecil..untuk zharfan...sebabnya...rumah ni selalu dikunjungi burung...masuk dalam rumah..Dalam bilik air..bertenggek di atas lampu2...diorang buat jadi tempat tidur pulak bila malam..Nanti gambar burung tu yang tidur kat wayar lampu akan upload nanti ya!



Haaa...tu dia...susah payah xde kertas keras untuk mama buatkan khas untuk zharfan...last2 cari kotak tropical herbs ni...nasibla selalu simpan kotak2 cantik..Kalau papanya selalu cakap "buat apa ni simpan kotak2 kosong...buang ajer ler"...dia tak tahu, semua bahan terbuang jgn dibuang,...boleh recycle balik kan? berguna pun..

Haa..yang ni pulak bukan projek besday...Tapi projek kolam kecil..suka sangat2 baca buku,blog...atau search tentang DIY...So....sekarang...buat sendiri lor...ya...you can do it....walaupun selalunya kat negara kita ni..benda2 berkaitan simen ni pasti dikaitkan dengan orang indonesia kan? kerja2 kasar la katakan...tapi jangan tak percaya...Perempuan pun boleh buat tauu....




yang atas tadi proses membuat tapak...yang ini membina tembok kolam...dinding dari batu2..kolam ni kecil saja...dan boleh dialih2 kan..Untuk luar rumah saja...


Tadaa...dah siap...opsss...belum sepenuhnya lg...nanti, bila ada air terjunya, bersama ikan2 kecil berenang2...akan di upload kemudian ya...tunggu...sebab love english deco ada banyak lagi nak share tentang DIY ni tau!


 Salam Sayang,
Love English Deco.






Tuesday, January 1, 2013

Beli Online

Ini sudah sampai...lama juga menunggu..

Williams Sonoma cantik, sukakan warnanya pink lembut ajer dan sejuk memandang..baru kumpul...sambil2 ajer ingat nak cari tea set pula.


Old Willow juga sikit..baru nak mencari sebelum ni asyik buat kerja lain,ni nak mengumpul slow2...Dan, yang coklat Windmill belum ada lagi. Kalau search2 kebanyakkan sold dan dah jadi milik orang. Takper kayuh perlahan lama2 sampai juga kan? :-)



Yang ini pulak bukan beli online, tapi beli di kelantan. Suka sangat2 nampak shabby gitu. 

Friday, December 28, 2012

Post di blog saja

Lama tak menulis..oh ya..sebelum ni selalu sangat berFB. Rasanya mahu stop dari fb buat masa sekarang. Bukan bermaksud kita ni manusia sombong. Tapi mahu mengurangkan masa2 terbuang begitu sahaja. Kalau lah manusia sombong, sudah pasti orang yang sombong itu tak akan klik dan add ramai kawan2 baru kan?Bertukar2 pendapat dan berkenalan dengan ramai kawan2 yang mempunyai minat yang sama dalam deco2 yang romantik ni kan?


Kali ini saya mahu berceloteh sedikit, disebabkan satu orang sahaja, menjadikan saya tak berminat lagi post aktiviti kat fb. Saya memang minat sangat2 dalam deco english ni..Jadi tersangat happy bila add rakan fb baru..banyak koleksi2 mereka yang saya juga berminat...yang paling best dapat beli online...


Nak tengok koleksi saya yang beli online? ok...tengok ni...
Ini koleksi yang dibeli online dari Uk store...thanks uk store..moga bisnes maju jaya...bertambah rezeki lagi..Amin...




banyak lagi gambar..tapi belum di ambil...nanti ya... Bagi saya...suka sangat brg2 ini..Kita, bila kehidupan seharian ni sama saja...kekadang macam boring...jadi, rasanya, tak salah kita kumpul barang2 ini sebagai hobi..kadang bila tengok barang2 yang kita minat ni depan mata...haaaaahh...terasa HAPPY...kan?


Kalau boleh...saya memang tak suka bercerita pasal orang di laman yang selalu buat saya happy ini...Tapi kan...(selingan sikit)...diri kita ni tak pernah diundang dan dijemput....tapi kita yang rela hati serah diri...dan keluar sendiri atas pendapat dan kemahuan rakan partner kita sendiri...apa pendapat anda..nak ikut pandangan dan cadangan suami atau nak buat keputusan sendiri?Kalau cadangan dia sudah lama...dan bila dibuat kajian WHY?....HOW N WHEN?...kalau pendapat suami sendiri ada betulnya...sudah pasti seorang isteri kena ikut kan?


Ada yg menuding jari semata2...'manusia sombong, jijik'...ada juga tu tambahan kalau tak beriman rumah panas...kena pasang aircon....saya tak tau mana yang diri seorang itu nampak...mengatakan diri sendiri beriman...menjadikan rumah mereka sejuk. "ala..rumah orang beriman, memangla sejuk" Ini hasil perkataan dari mulut seorang itu sendiri...sebab saya jenis yang record segala kata2 orang, dan kemungkinan orang itu tak pernah perasan apa yang terkeluar dari mulut sendiri?

Persoalannya..kalau betul2 beriman...tak akan mengutuk ipar sendiri...yang itu tak nak keja la....yang lain pulak perangai begitu...begini...lama dah ni...saya hanya melihat...tuhan balas dunia saja...memang sudah terbalas pun..tapi kenapa kalau ada manusia sebegini masih tidak ada muhasabah diri ya? Atau tak perasan kata2 yg pernah keluar dari mulutnya sendiri? dan tak menyedari balasan tuhan itu yang sudah terbalas pada diri sendiri?

Saya pun tak paham..kalau tak kutuk orang agaknya tak tenteram hidup dia...Bila orang start mengata..yes...baru saya mahu menulis juga..ikutkan, saya tak nak sebut pasal perkara2 mcm ini. Tapi, bila ada yang mengeji kita...ya Allah...saya tak cakap yang diri saya baik..tapi,mungkin orang di sana berasakan diri dia yang terbaik?


Ini semua pengajaran tuhan pada seorang untuk dijadikan pedoman dan pengajaran hidup buat saya yang melihat...Moralnya...tak perlu banyak2 cakap...cakap2 yang banyak tanpa bertapis boleh menambah dosa sahaja. Saya memang nak bercakap pasal deco2 sahaja lah....Lagipun boleh buat saya happy selalu.. Semakin orang mengata saya...Alhamdulillah...rezeki kami makin bertambah...tak pernah lekang dari mulut saya Syukur Alhamdulilah!

Thursday, October 18, 2012

Besi buruk untuk dijual

Pagar ni mahu dijual. Sangat besar panjangnya 12Kaki lebih. Dan tingginya 6Kaki lebih. Siapa ya berminat untuk beli? Contact saya melalui phone 019 - 2209828