Friday, December 28, 2012

Post di blog saja

Lama tak menulis..oh ya..sebelum ni selalu sangat berFB. Rasanya mahu stop dari fb buat masa sekarang. Bukan bermaksud kita ni manusia sombong. Tapi mahu mengurangkan masa2 terbuang begitu sahaja. Kalau lah manusia sombong, sudah pasti orang yang sombong itu tak akan klik dan add ramai kawan2 baru kan?Bertukar2 pendapat dan berkenalan dengan ramai kawan2 yang mempunyai minat yang sama dalam deco2 yang romantik ni kan?


Kali ini saya mahu berceloteh sedikit, disebabkan satu orang sahaja, menjadikan saya tak berminat lagi post aktiviti kat fb. Saya memang minat sangat2 dalam deco english ni..Jadi tersangat happy bila add rakan fb baru..banyak koleksi2 mereka yang saya juga berminat...yang paling best dapat beli online...


Nak tengok koleksi saya yang beli online? ok...tengok ni...
Ini koleksi yang dibeli online dari Uk store...thanks uk store..moga bisnes maju jaya...bertambah rezeki lagi..Amin...
banyak lagi gambar..tapi belum di ambil...nanti ya... Bagi saya...suka sangat brg2 ini..Kita, bila kehidupan seharian ni sama saja...kekadang macam boring...jadi, rasanya, tak salah kita kumpul barang2 ini sebagai hobi..kadang bila tengok barang2 yang kita minat ni depan mata...haaaaahh...terasa HAPPY...kan?


Kalau boleh...saya memang tak suka bercerita pasal orang di laman yang selalu buat saya happy ini...Tapi kan...(selingan sikit)...diri kita ni tak pernah diundang dan dijemput....tapi kita yang rela hati serah diri...dan keluar sendiri atas pendapat dan kemahuan rakan partner kita sendiri...apa pendapat anda..nak ikut pandangan dan cadangan suami atau nak buat keputusan sendiri?Kalau cadangan dia sudah lama...dan bila dibuat kajian WHY?....HOW N WHEN?...kalau pendapat suami sendiri ada betulnya...sudah pasti seorang isteri kena ikut kan?


Ada yg menuding jari semata2...'manusia sombong, jijik'...ada juga tu tambahan kalau tak beriman rumah panas...kena pasang aircon....saya tak tau mana yang diri seorang itu nampak...mengatakan diri sendiri beriman...menjadikan rumah mereka sejuk. "ala..rumah orang beriman, memangla sejuk" Ini hasil perkataan dari mulut seorang itu sendiri...sebab saya jenis yang record segala kata2 orang, dan kemungkinan orang itu tak pernah perasan apa yang terkeluar dari mulut sendiri?

Persoalannya..kalau betul2 beriman...tak akan mengutuk ipar sendiri...yang itu tak nak keja la....yang lain pulak perangai begitu...begini...lama dah ni...saya hanya melihat...tuhan balas dunia saja...memang sudah terbalas pun..tapi kenapa kalau ada manusia sebegini masih tidak ada muhasabah diri ya? Atau tak perasan kata2 yg pernah keluar dari mulutnya sendiri? dan tak menyedari balasan tuhan itu yang sudah terbalas pada diri sendiri?

Saya pun tak paham..kalau tak kutuk orang agaknya tak tenteram hidup dia...Bila orang start mengata..yes...baru saya mahu menulis juga..ikutkan, saya tak nak sebut pasal perkara2 mcm ini. Tapi, bila ada yang mengeji kita...ya Allah...saya tak cakap yang diri saya baik..tapi,mungkin orang di sana berasakan diri dia yang terbaik?


Ini semua pengajaran tuhan pada seorang untuk dijadikan pedoman dan pengajaran hidup buat saya yang melihat...Moralnya...tak perlu banyak2 cakap...cakap2 yang banyak tanpa bertapis boleh menambah dosa sahaja. Saya memang nak bercakap pasal deco2 sahaja lah....Lagipun boleh buat saya happy selalu.. Semakin orang mengata saya...Alhamdulillah...rezeki kami makin bertambah...tak pernah lekang dari mulut saya Syukur Alhamdulilah!

0 comments: